Dido Droomt

Dido. Vluchteling. Vreemdeling. Vervolgd en verjaagd.
Dido. Stedenstichtster. Koningin. Slim en machtig.
Dido. Vrouw. Verliefd en bemind. En verlaten.

Dido droomt van een stad met brede straten, een stad met een groot park in het midden, een stad met lichte huizen, waar iedereen gelukkig is. Dido droomt over een man. Maar Dido droomt ook over brandende steden en schepen vol vluchtelingen.

Als koningsdochter is het Dido’s taak om te trouwen en koningin te worden. Maar als haar tweelingbroer Pygmalion de macht grijpt en haar man doodt, zweert Dido een dure eed van trouw aan haar overleden man en gaat op de vlucht.

Reis mee met het verhaal van Dido. Wat betekent het om trouw te zijn? En om je plicht te doen? Wat betekenen liefde en passie voor een koningin?

De vertelling “Dido Droomt” is gebaseerd op het nationale epos van de Romeinen: de Aeneïs. Vergilius schreef dit verhalende gedicht van bijna 10.000 verzen over de zwerftochten van Aeneas, de stamvader van het Romeinse volk. Toen Vergilius stierf, was het boek nog nèt niet klaar en op zijn sterfbed verzocht de schrijver zijn vrienden om het manuscript in de open haard te verbranden. Gelukkig voor ons hebben ze het eerst gelezen. Ze vonden het verhaal zo mooi dat ze het, ondanks de laatste wens van de schrijver, toch maar uitgaven. Zo is dit verhaal bewaard gebleven en kan het nu nog steeds naverteld worden.

Genre: Mythologie
Leeftijd: 12+
Tijdsduur: 60 minuten